Πορφύρα

2013-08-11 13:56

Περιγραφή. Η πραγματική πορφύρα, με πολλες ομοιότητες με το μάτι ή τάπα. Είναι πολύ καλύτερο δόλωμα απο την τάπα, με μεγαλύτερο μέγεθος, πιο λευκό κρέας και μυρωδιά που συγκινεί οποιοδήποτε ψάρι. Δεν είναι εύκολη η εύρεση του, γιατι ζεί σε πιο βαθιά νερά. Το ελλαχιστο επιτρεπτο είναι τα 5 εκατοστα.

Προτιμίσεις ψαριων. Ολα ανεξαιρέτως χωρίς καμμία εξαίρεση.

Συντήρηση. Μέσα σε δύο τρια εκατοστά θαλασσινό νερό, με καθημερινή αλλαγη νερού και θερμοκρασία απο 12 μεχρι 15 βαθμούς.

Οδηγίες. Για να το δολωσουμε σπαζουμε σιγα σιγα το κελυφος με προσοχη να μην το κατστρεψουμε, αφαιρουμε με ενα ψαλιδι τη σκληρη πετσα του, το ριχνουμε μεσα σε καλαμποκαλευρο και το αγκιστρωνουμε πρωτα απο το μαλακο, βγαζοντας τη μυτη του αγκιστριου εκει που εχουμε κοψει. Για να προστατέψουμε το μαλακό τμήμα του τυλίγουμε μα ελλαστικό νήμα. Κάνει για ψάρεμα απο την ακτή, για καθετη, για ζόκα και για παραγάδια